Τα 10 TOP Χειροποίητα σιδερένια κρεβάτια

Χειροποίητα Σιδερένια Κρεβάτια

Ελληνικά χειροποίητα σιδερένια κρεβάτια

Χειροποίητα σιδερένια κρεβάτια με εγγύηση εφ’όρου ζωής

Σιδερένια κρεβάτια vintage? Το στυλ vintage είναι όλο και πιο επίκαιρο στην εποχή μας. Η Volcano κατασκευάζει σιδερένια κρεβάτια σε μεγάλη ποικιλία. Μεταξύ των 3 μεγάλων κατηγοριών της και ειδικά στην ενότητα industrial, θα βρείτε εξαιρετικά σιδερένια κρεβάτια vintage.

Τι σημαίνει vintage?

Τα vintage αντικείμενα δεν είναι τόσο παλιά όσο οι αντίκες. Ωστόσο, σε αντίθεση με τον ορισμό μιας αντίκας, η διατύπωση ότι κάτι είναι vintage είναι πολύ πιο υποκειμενική. Η λέξη vintage σημαίνει κυριολεκτικά «κάποιας ηλικίας». Με τόσο ανοιχτό νόημα, υπάρχουν πολλές ερμηνείες. Οι περισσότεροι έμποροι αντικών θεωρούν ότι ένα αντικείμενο είναι vintage αν είναι τουλάχιστον 40 ετών. Έτσι, στα πλαίσια αυτής της χρονολόγησης, ένα vintage αντικείμενο θα πρέπει να έχει κατασκευαστεί ή να θυμίζει κάτι μεταξύ 1918 και 1978.

Παρόλο που πολλά vintage αντικείμενα είναι νοσταλγικά, είναι περιζήτητα για πολλούς λόγους εκτός από την ηλικία τους. Αυτό περιλαμβάνει τη διακόσμηση και τη συλλογή. Και, επειδή τόσα πολλά από αυτά τα αντικείμενα είναι ακόμη σε χρήση, είναι συχνά πρακτικά κομμάτια με μοναδική αίσθηση.

Στα έπιπλα και στην διακόσμηση αυτών, η αίσθηση του vintage μπορεί είτε να αφορά ένα πραγματικά vintage αντικείμενο, είτε την κατασκευή ενός επίπλου το οποίο στην συνέχεια θα μεταμορφωθεί τεχνητά σε αισθητική τύπου vintage.


Mirto

Ένα μεταλλικό κρεβάτι που συνδυάζει βιομηχανικό στυλ με πεπαλαιωμένο ξύλο.

Δείτε το MIRTO στην συλλογή μας Industrial

Μεταλλικό κρεβάτι με ξύλο
Μεταλλικό κρεβάτι με ξύλο MIRTO

Nefeli

Ένα μεταλλικό κρεβάτι με ουρανό που συνδυάζει μια παλιά συνήθεια για ιδιωτικότητα

Δείτε το Nefeli στην συλλογή μας Elegant

μεταλλικό κρεβάτι με ουρανό
μεταλλικό κρεβάτι με ουρανό NEFELI SKY

Rose

Ένα χειροποίητο κρεβάτι που συνδυάζει το κλασικό με το μέταλλο. Ταυτόχρονα με μια αισθητική με χειροποίητο λιτό σχέδιο χειροποίητο τριαντάφυλλου, προσδίδει στην κρεβατοκάμαρα σας μια αίσθηση

Δείτε το Rose στην συλλογή μας Elegant

Χειροποίητο κρεβάτι
Χειροποίητο κρεβάτι ROSE

Danai

Ένα χειροποίητο λευκό κρεβάτι από την σειρά μας Standard. To κλασικό μεταλλικό κρεβάτι που συνδυάζει την διακριτικότητα και την αισθητική με λείες γραμμές και συμμετρία.

Δείτε το Danai στην συλλογή μας Standard

σιδερένιο κρεβάτι άσπρο
σιδερένιο κρεβάτι άσπρο DANAI

Venetia Standard

Το Venetia Standard είναι ένα κρεβάτι λιτό, minimal και ταυτόχρονα αισθητικά διακριτικό. Παράλληλα δεν θα είναι απαρατήρητο στο χώρο προσθέτοντας αξία στην αισθητική του χώρου σας.

Δείτε το Venetia Standard στην συλλογή μας Standard

Κρεβάτι σιδερένιο διπλό
Κρεβάτι σιδερένιο διπλό VENETIA

Norm

Ένα κρεβάτι με απαράμιλλή χειροποίητη τεχνοτροπία. Αποτελεί ένα must κρεβάτι αισθητικά για τους λάτρεις του παραδοσιακού στυλ στο σιδερένιο κρεβάτι.

Δείτε το NORM στην συλλογή μας Elegant

Σιδερένιο κρεβάτι κλασικό
Σιδερένιο κρεβάτι κλασικό NORM

Athina

Ένα κρεβάτι σιδερένιο τύπου “industrial”. To βιομηχανικό στυλ που παραπέμπει σε εργοστασιακή αισθητική γίνεται όλο και περισσότερο της μόδας στην Ελλάδα. Ο συνδυασμός κλασικού, παραδοσιακού με το μοντέρνο και βιομηχανικό είναι η νέα μόδα.

Δείτε το Athina στην συλλογή μας Industrial

Μεταλλικό κρεβάτι Athina

Galini

Το κρεβάτι Galini αποτελεί μια λύση για τους λάτρεις του βιομηχανικού στυλ. Με προσκέφαλο από αλυσίδα και μια τεχνοτροπία χειροποίητη, το κρεβάτι αυτό σίγουρα θα εντυπωσιάσει!

Δείτε το Galini στην συλλογή μας Industrial

Κρεβάτι βιομηχανικού στυλ
Κρεβάτι βιομηχανικού στυλ GALINI

Elina

To κρεβάτι Elina συνδυάζει ένα συμμετρικό και επαναλαμβανόμενο μοτίβο με μια στιβαρή αισθητική που δεν θα μείνει απαρατήρητο στον χώρο σας.

Δείτε το Elina στην συλλογή μας Elegant

χειροποίητο σιδερένιο κρεβάτι
χειροποίητο σιδερένιο κρεβάτι ELINA

Sofia

Από τα χειροποίητα σιδερένια κρεβάτια, ίσως το πιο λιτό και κλασικό. Μέρος της συλλογής Elegant αποτελεί μια ιδανική λύση για δωμάτιο minimal

Δείτε το Sofia στην συλλογή μας Elegant

χειροποίητο κρεβάτι μεταλλικό
χειροποίητο κρεβάτι μεταλλικό SOFIA

Experts στα μεταλλικά κρεβάτια

Η Volcano είναι πρωτοπόρος κατασκευαστής στο χώρο της σφυρήλατης κρεβατοκάμαρας από το 1976 με έδρα την Θεσσαλονίκη. Το 60% του τζίρου της Volcano προέρχεται από εξαγωγές στο εξωτερικό, σε χώρες όπως οι ΗΠΑ, Καναδά, Αυστραλία, Νέα Ζηλανδία, Ιαπωνία, Ταϋλάνδη και Κεντρική Ευρώπη. Μάλιστα, η αμερικανική αγορά αποτελεί πλέον το 30% των πωλήσεων της εταιρείας. Στην Ελλάδα η Volcano, που απασχολεί 17 άτομα, διαθέτει δύο καταστήματα σε Θεσσαλονίκη και Αθήνα.

Μετά από 25 χρόνια πορείας, η εταιρεία Volcano είναι η μόνη εταιρεία στην Ελλάδα που εξειδικεύεται σε σιδερένια κρεβάτια τα οποία είναι χειροποίητα και κατασκευάζονται εξ ‘ολοκλήρου στην Ελλάδα. Αγοράζοντας ένα κρεβάτι από την Volcano, δεν αποκτάτε μόνο ένα χειροποίητο κρεβάτι, αλλά το αποτύπωμα μιας φιλοσοφίας και ενός design από Έλληνες σχεδιαστές και βιοτέχνες που προκύπτει από την πορεία μιας οικογενειακής επιχείρησης που επένδυσε στην βιομηχανία του χειροποίητου κρεβατιού.


Τα χειροποίητα σιδερένια κρεβάτια μας και τα πλεονεκτήματα τους

Εγγύηση εφ’όρου ζωής

Είμαστε ό μόνος κατασκευαστής στην Ευρώπη που προσφέρει εγγύηση εφ’όρου ζωής στα κρεβάτια και στους καναπέδες. Δεσμευόμαστε για την ποιότητα των προϊόντων μας. Θα απολαμβάνετε τα χειροποίητα σιδερένια κρεβάτια για μια ζωή και σας το εγγυόμαστε.

Η εγγύηση αφορά τις συγκολλήσεις και την σταθερότητα της δομής του κρεβατιού. Δεν περιλαμβάνει τα ξύλινα μέρη, τους μηχανισμούς και τα κινητά μέρη.

Φροντίζουμε για τον απομαγνητισμό του μετάλλου

Χειροποίητα Μεταλλικά Κρεβάτια
Χειροποίητα Μεταλλικά Κρεβάτια

Όλα τα μεταλλικά έπιπλα που κατασκευάζουμε είναι απομαγνητισμένα με την μέθοδο της αύξησης της θερμοκρασίας του μετάλλου πάνω από την Θερμοκρασία curie (770 C).
Με την συμβολή ενός καθηγητή πανεπιστημίου, μελετήσαμε και εφαρμόζουμε πρακτικά τον απομαγνητισμό των μεταλλικών μερών στα σιδερένια κρεβάτια που κατασκευάζουμε. Ο κύριος λόγος είναι ότι ο απομαγνητισμός δεν επιτρέπει την ενίσχυση μαγνητικών πεδίων που μπορεί να είναι βλαβερά για τον άνθρωπο κατά τον ύπνο.

Ποιότητα κατασκευής με το πρότυπο ISO 9001.2008

Η ποιότητα κατασκευής είναι η αρτιότερη τόσο στην κατασκευή όσο και στην βαφή που είναι στο υψηλότερο επίπεδο κατά το πρότυπο ISO 9001. 2008

Χρόνος στησίματος

Σε ότι αφορά τα χειροποίητα σιδερένια κρεβάτια μας, φροντίσαμε ώστε ο τρόπος συναρμολόγησης να είναι απλός. Με σκοπό να μειωθεί ο χρόνος στησίματος. Τα απλά κρεβάτια στήνονται σε 15 λεπτά για το κρεβάτι τύπου Bed Box σε 40 λεπτά. Με την παραγγελία δίδονται αναλυτικές οδηγίες με φωτογραφίες .

Αυθεντικότητα σχεδίων

Η Volcano διαθέτει πιστοποιητικό ιδιοκτησίας για όλα τα μοντέλα της απο τον Οργανισμό Βιομηχανικής Ιδιοκτησίας (ΟΒΙ), οποιαδήποτε ομοιότητα των μοντέλων μας με άλλων, είναι αντιγραφές και διώκονται από τον νόμο.

Χειροποίητα Μεταλλικά Κρεβάτια
Χειροποίητα Μεταλλικά Κρεβάτια

100% ανακύκλωση

Όλα τα υλικά που χρησιμοποιούνται κατά την διαδικασία παραγωγής των προϊόντων είναι ανακυκλώσιμα.

Αποθηκευτικός χώρος

Είμαστε η μοναδική εταιρία στο είδος μας που προσφέρουμε όλα τα μοντέλα κρεβατιών και σε μορφή μπαούλου (BED BOX), για καλύτερη εκμετάλλευση του χώρου κάτω από το κρεβάτι.

Χειροποίητα Μεταλλικά Κρεβάτια
Χειροποίητα Μεταλλικά Κρεβάτια

Θετικά χαρακτηριστικά στα χειροποίητα σιδερένια κρεβάτια

Πρώτα από όλα, ας ανακαλύψουμε τα πλεονεκτήματα της χρήσης ενός μεταλλικού σκελετού κρεβατιού έναντι οποιουδήποτε άλλου τύπου σκελετού κρεβατιού, ειδικά ενός ξύλινου σκελετού κρεβατιού.

Το πρώτο πλεονέκτημα της χρήσης ενός μεταλλικού σκελετού είναι ότι χρειάζεται λιγότερη συντήρηση. Σε σύγκριση με τα ξύλινα κρεβάτια, τα σιδερένια κρεβάτια είναι πιο ανθεκτικά και μπορείτε να τα χρησιμοποιήσετε για πολύ χωρίς να ανησυχείτε για την κατάσταση του μεταλλικού σώματος. Το μέταλλο δεν μπορεί να υποστεί ζημιές από έντομα ή παράσιτα και ως εκ τούτου απαιτεί λίγη συντήρηση.

Το μέταλλο μπορεί να διαμορφωθεί σε διαφορετικά σχήματα και ως εκ τούτου θα έχετε ένα μεταλλικό σκελετό που έχει ένα κομψό κεφαλάρι και ένα υπέροχο πέλμα. Προσθέτει πάντα την αισθητική αξία του δωματίου σας. Η Volcano Iron Beds προσφέρει μια μεγάλη ποικιλία από χειροποίητα σιδερένια κρεβάτια που αποτελούνται από σφυρήλατο σίδερο. Αυτά προσφέρουν είτε μια κλασική εμφάνιση είτε μια σύγχρονη εμφάνιση.

Τα σιδερένια κρεβάτια είναι πιο ευέλικτα από οποιοδήποτε άλλα κρεβάτια από άποψη αισθητικής. Θα βρείτε μεγαλύτερη ποικιλία σχέδια, χρώματα, φινίρισμα και θα έχετε ένα αποτέλεσμα που θα ταιριάζει καλύτερα με τη διακόσμηση του υπνοδωματίου σας.

Τα χειροποίητα σιδερένια κρεβάτια είναι συμπαγή, πιο ανθεκτικά και μπορούν να αντέξουν οποιοδήποτε βάρος. Συνεπώς, μπορείτε να τα χρησιμοποιήσετε διαχρονικά καθώς είναι πιο ανθεκτικά.

Ανακαλύψτε την σειρά μας Industrial με αισθητική που παραπέμπει σε βιομηχανικό στυλ.

Ανακαλύψτε την σειρά μας Elegant με απαράμιλλη minimal αισθητική

Δείτε την σειρά μας Standard στις πιο προσιτές τιμές


Τι είπαν οι πελάτες μας για τα χειροποίητα σιδερένια κρεβάτια που απόκτησαν

Johanna Cl. | Indiana, ΗΠΑ

Ίσως μια από τις καλύτερες εταιρείες σιδερένιων κρεβατιών. Πολύ καλά μοντέλα. Έχω το κρεβάτι 3 χρόνια και δεν μου έχει παρουσιάσει κανένα πρόβλημα.

Φλώρια Στερ. Βλ. | Ελλάδα

Νο 1 σε όλη την Ελλάδα. Μοναδικά σχέδια και πολύ καλές τιμές

Νικολακοπούλου Δήμητρα | Αθήνα

Είναι με διαφορά τα ποιο ποιοτικά της αγοράς.
Οι τιμές πραγματικά ελκυστικές για την υψηλή ποιότητα που προσφέρουν.
Desing που σε εκπλήσσει άψογη η εξυπηρέτηση κατά την αγορά αλλά και κατά την παράδοση.


Που θα μας βρείτε

Η εταιρεία Volcano έχει 2 καταστήματα στην Αθήνα και την Θεσσαλονίκη στις εξής διευθύνσεις:

Λ. Μεσογείων 215, Πεντάγωνο, Αθήνα, 210 67 49 714

Ανδριανουπόλεως 10, Καλαμαριά, Θεσσαλονίκη, Τ. 2310 418 559

Βρείτε μας στα social media

Βρείτε μας στο Facebook

Βρείτε μας στο Instagram

Δείτε τα κρεβάτια της σειράς Elegant στο κανάλι μας στο Youtube


Λίγο ιστορία για τα χειροποίητα σιδερένια κρεβάτια

Τα μεταλλικά πλαίσια στα χειροποίητα σιδερένια κρεβάτια, συνήθως από ορείχαλκο, ή συνδυασμό ορείχαλκου και χυτοσιδήρου, κατασκευάστηκαν παραγωγικά για πρώτη φορά κατά τη διάρκεια της δεκαετίας του 1840 στην Αγγλία.


Δύο ήταν κυρίως οι λόγοι για την εμφάνισή του. Πρώτον, από τις αρχές του 19ου αιώνα, σημειώθηκαν βελτιώσεις στην βιομηχανία της μεταλλουργίας, με αποτέλεσμα μέταλλα υψηλότερης ποιότητας να είναι διαθέσιμα σε φθηνότερες τιμές. Δεύτερον, εδραιώθηκε μια αυξανόμενη επίγνωση της ανάγκης για υγιεινή. Κατά τη διάρκεια του πολέμου της Κριμαίας, το χυρτήριο της Φλωρεντίας εστίασε τα μάτια του κόσμου στην επείγουσα ανάγκη για την βελτίωση της υγιεινής στους θαλάμους των νοσοκομείων. Το ξύλινο κρεβάτι με ουρανό, το οποίο ήταν διαδεδομένο μέχρι τα μέσα του 19ου αιώνα, είχε μειονεκτήματα κατασκευαστικά.

Το μέταλλο εφαρμόστηκε αρχικά σε περιορισμένο βαθμό στις αρθρώσεις των ξύλινων κρεβατιών αλλά τελικά, το ξύλο αντικαταστάθηκε εξ’ ολοκλήρου από το μέταλλο. Ευνοήθηκε για την ευκολία στην καθαριότητα και θεωρήθηκε για προφανείς λόγους, ειδικά σε μεγάλες πόλεις «μια αλλαγή προς το καλύτερο» (Συμβουλές για την οικιακή γεύση από τον Charles L. Eastlake, 1878).

Μεταξύ 1812 – 1831, χορηγήθηκαν επτά διπλώματα ευρεσιτεχνίας για τα χειροποίητα σιδερένια κρεβάτια και έπιπλα. Κατασκευασμένα με μια σειρά αλληλοσυνδεόμενων κοίλων σωλήνων από ορείχαλκο, σίδερο και χάλυβα, οι οποίοι είχαν συνδυασμένα πλεονεκτήματα όπως το να είναι ελαφρύ, καθαρό και φτηνό.

Ένα τέτοιο δίπλωμα ευρεσιτεχνίας, για την επέκταση των σωλήνων, που κατατέθηκε από τον William Day το 1826, επέτρεπε την εύκολη αλλαγή των διαστάσεων στα χειροποίητα σιδερένια κρεβάτια. Ένα άλλο δίπλωμα ευρεσιτεχνίας παραχωρήθηκε στον Samuel Pratt το 1825 για μεταλλικές ράβδους στις οποίες θα τοποθετηθούν κρεμαστά κρεβάτια. Και ένα τρίτο στον Thomas Briedenback το 1827, για ένα μεταλλικό σύρμα στενού πλέγματος που θα αποτελούσε τα περιβλήματα κρεβατιών, αποτρέποντας την «ενόχληση των κουνουπιών και άλλων παρασίτων».

Μέχρι το 1840, οι εταιρείες του Μπέρμιγχαμ του R W Winfield, και οι Peyton & Harlow, είχαν λάβει και τα δύο διπλώματα ευρεσιτεχνίας για την παραγωγή μεταλλικών κρεβατιών. Οι πρώτες που ειδικεύονταν σε κωνικούς μεταλλικούς σωλήνες. Από τότε και μετά, οι κατασκευές ορείχαλκου και σιδήρου αντικατέστησαν σταδιακά τις κατασκευές από ξύλο τριανταφυλλιάς και μαόνι.

Στη μεγάλη έκθεση που πραγματοποιήθηκε στο Λονδίνο, το 1851, το μεταλλικό κρεβατάκι πέτυχε τη δημοφιλή αναγνώριση. Αρκετά ορειχάλκινα μοντέλα εμφανίστηκαν με διακοσμητικά εκλεκτής ποιότητας που παράγονται από τα τέλη του 1840 και προσελκύουν τις εκλεκτικές, μεγαλειώδεις γεύσεις των Βικτωριανών.

Μέχρι το 1875, περίπου 6000 Brass & Iron Bedsteads κατασκευάζονταν κάθε εβδομάδα στο Μπέρμιγχαμ. Τα μισά περίπου από αυτά εξήχθησαν στην Ευρώπη και την Αμερική. Η τελευταία δεν κατάφερε να κατασκευάσει τέτοια αντικείμενα παρά μέχρι τα τέλη του 19ου ή τις αρχές του 20ου αιώνα.

Στην Αγγλία, η μεγαλύτερη ποσότητα μεταλλικών κρεβατιών παρήχθη από το 1860-90 περίπου με μια τεράστια ποικιλία από στυλ διαθέσιμα στην αγορά. Ορισμένα από τα οποία απεικονίστηκαν στους καταλόγους λιανικής της ημέρας. Τα πιο περίτεχνα από αυτά, μερικά εξ’ ολοκλήρου από ορείχαλκο (συνήθως χυτά ορείχαλκος για τα διακοσμητικά εξαρτήματα, με σωλήνα από ορείχαλκο) εμφανίστηκαν από τα μέσα του 19ου αιώνα μέχρι τα τέλη του 1880 και μετά την περίοδο αυτή διατηρήθηκε μεγαλύτερη απλότητα.

Τα δημοφιλή σχέδια της δεκαετίας του 1890 χρησιμοποιούν συχνά την αισθητική του μαργαριταριού, της πορσελάνης και του λοξό γυαλιού για διακόσμηση. Αυτά που προορίζονται για ένα φτωχότερο κοινό, ή για χρήση από υπαλλήλους, αποτελούνταν σε μεγάλο βαθμό από μια ράγα από χυτοσίδηρο, απλώς διακοσμημένη με δύο ορείχαλκους ράβδους σε κάθε άκρο.

Join the conversation

Σύνδεση
ΔΗΜΙΟΥΡΓΗΣΤΕ ΛΟΓΑΡΙΑΣΜΟ

Τα προσωπικά σας δεδομένα θα χρησιμοποιηθούν για την υποστήριξη της εμπειρίας σας σε ολόκληρο τον ιστότοπο, για τη διαχείριση της πρόσβασης στο λογαριασμό σας και για άλλους σκοπούς που περιγράφονται στη σελίδα πολιτική απορρήτου.

Ανάκτηση Κωδικού

Χάσατε τον κωδικό σας; Παρακαλούμε, εισάγετε το όνομα χρήστη ή τη διεύθυνση email σας. Θα λάβετε έναν σύνδεσμο για να δημιουργήσετε ένα νέο κωδικό μέσω email.

TOP

ΚΑΛΑΘΙ 0

7-DAY LIMITED TIME OFFER!
Enjoy €50 OFF
On orders over €600! 
COUPON CODE: SAVE50
SHOP NOW
Ισχύουν Όροι & Προϋποθέσεις. - Terms & Conditions apply.
close-link